Cerita Dhuha : “Tak tahu mana datang duit cukupkan akaun kedai”

Saya baru berkesempatan nak share kisah keajaiban solat dhuha 12 rakaat. Ini adalah salah satu komen di page Tip Magnet Rezeki.

 

Jemput baca ya.. 

 

 

+ + + + + + +

 

 

Assalamualaikum.. Salam dhuha.. Izinkan saya nak berkongsi ajaib dan wownye dhuha 12rakaat.

 

Jumaat 4/8/17 br pertama kali dalam hidup kuatkan semangat buat dhuha 12 rakaat.. Kebiasaannye sebelum ni hanya lakukan 2,4 atau 8 mengikut kesempatan waktu.

 

Nekad lakukan 12rakaat setelah berjaya amalkan zikir, selawat n istighfar 1000x. Allah swt maha mendengar lagi maha memakbulkan..

 

Baru aje terlintas dalam hati nak mkn durian.. Tetiba suami balik dari pasar ade belikan durian.. Subhanallah.. Tak pernah sebut atau pesan pun untuk belikan.. Syukur alhamdulillah.. Nikmat Allah bagi..

 

Terkedu rasenye sambil menikmati rezeki dari Allah.

 

Bukan satu keajaiban berlaku.. Saya berniaga kedai makan.. Allahuakbar.. dah berbulan akaun kedai tak balance.. Duit keluar lagi banyak daripada masuk… Dengan gajinye entah ke mane..

 

Subhanallah berkat dhuha mintak Allah settlekan masalah yang melanda, tak tahu nak buat ape lg.. Hanye mengadu padaNya sungguh..

 

Alhamdulillah syukur Allah makbulkan tetiba aje tak tahu dari mane datangnye duit tu mencukupkan akaun kedai tanpa ade negatif lagi. Cukup-cukup tanpa ade lebih walau sepuluh sen pun..

 

Sekali lg terkejut dan tergamam.. Maha suci Allah.. Selama ni duk menanggung dan terbeban dengan segala masalah dapat selesai hanye dengan lakukan dhuha 12rakaat..

 

Aamin Ya Allah Ya Mujib

 

keajaiban solat dhuha dalam menjemput rezeki

 

 

Subhanallah.. Best ke best? 

 

Sama-sama kita usahakan untuk tambah solat dhuha kita ya. Moha Allah redha.

 

- Syakirah Kapli -

 

 

 

ARTIKEL LAIN :

 

- 3 Zikir Pembuka Rezeki

 

- Kisah Keajaiban Solat Dhuha

 

- Kisah Keajaiban Solat Dhuaha II

 

04 June 2018

#TipMagnetRezeki

Berkongsi Tips Dan Kisah Keajaiban Rezeki

edukacja 

HOME

BLOG

PRODUK