#TipMagnetRezeki

Berkongsi Tips Dan Kisah Keajaiban Rezeki

edukacja 

HOME

BLOG

PRODUK

Lakukan 4 Perkara Ini Di Waktu Pagi Supaya Rezeki Lancar Melimpah Ruah & Bebas Belenggu Hutang

Assalamualaikum..

 

Pagi tadi saya ada baca perkongsian Sifu Farihan dalam group E-Rezeki tentang 4 perkara yang boleh kita lakukan di waktu pagi bagi menjemput rezeki melimpah ruah dan lancar.

 

 

Yang best nya sifu turut kongsikan pengalaman anak didiknya dalam mengamalkannya.

 

 

Jom kita baca ya..

 

 

1. LAKSANAKAN SOLAT TAHAJJUD

 

 

waktu paling utama untuk melaksanakan solat Tahajjud adalah 1/3 malam iaitu antara 3.00 hingga 4.00 pagi.

 

 

Rasullullah SAW bersabda,


"Ketika kalian tidur, syaitan akan membuat 3 lilitan di tengkuk kalian. Di setiap lilitan itu, syaitan akan mengatakan bahawa malam masih panjang, tidurlah. Jika ia bangun lalu berzikir pada Allah, lepaslah satu lilitan, kemudian ia berwuduk, lepas lagi ikatan yang seterusnya. Selanjutnya jika ia mengerjakan solat, maka lepaslah ikatan yang terakhir. Di pagi hari dia akan bersemangat dan bergembira. Jika tidak melakukan seperti ini, jiwanya akan menjadi kotor dan malas."

 

(HR Bukhari)

 

 

Jika kita bangun dan melaksanakan Solat tahajjud, maka akan mempengaruhi motivasi kerja...

 

 

Tambahan : Begitu banyak kelebihan solat tahajud, antaranya adalah waktu yang dikabulkan segala doa.

 

 

        

 

Dibawah ni pula perkongsian Sifu  Farihan tentang pengalaman anak didiknya yang cuba untuk konsisten bertahajud.

 

 

   

 

 

Klik sini >> untuk turut serta sebagai anak didik Sifu Farihan dalam jemaah RMR (Rahsia Magnet Rezeki)

 

 

 

2. MEMBACA DOA PAGI HARI

 

 

Berdoa dan berharap kepada Allah SWT semata untuk meminta ampun, memohon kebaikan akhirat dan kebaikan dunia agar dilancarkan segala urusan rezeki. 

 

 

Rasulullah SAW bersabda,

 


"Rabb kita Tabaraka Wa Taala turun setiap malam ke langit dunia hingga tersisa sepertiga malam terakhir. lalu Dia berkata "Siapa yang berdoa kepadaKu, aku akan memperkenankan doanya. Siapa yang meminta kepadaKu pasti akan Kuberi. Dan sesiapa yang meminta ampun kepadaKu, pasti akan aku ampuni".

 

(HR Bukhari & Muslim)

 

 

Amalkan DOA waktu pagi ini yang menjadi amalan harian sifu :-

 


"Wahai Dzat Yang Maha Pengasih, Wahai Dzat Yang Maha Pengasih. Wahai Dzat pemilik Arsy yang agung. Wahai Dzat yang Maha Mengadakan dan Maha Membangkitkan. Wahai Dzat Yang Maha Berkehendak atas segala sesuatu yang dikehendaki. Aku memohon kepadaMu dengan cahaya WajahMu yang memenuhi tiang-tiang Arsy-Mu, dengan KekuasaanMu yang Engkau menciptakan sekalian makhlukMu, dengan RahmatMu yang meliputi segala sesuatu. Tiada Tuhan selain Engkau. Wahai Dzat Maha Penolong, tolonglah Aku lancarkan segala urusan rezeki ku hari ini. Wahai Dzat Maha Penolong, tolonglah Aku, Aku ini lemah tiada daya tiada kuasa, melainkan dengan izin dan aturanMu".

 

 

 

3. BERSEDEKAH DI PAGI HARI SELEPAS SUBUH

 

 

Sedekah sebenarnya boleh dilakukan dalam apa jua waktu apa pun, namun adalah lebih afdal jika dilakukan pada awal pagi. Ini kerana setiap malaikat akan mendoakan orang yang bersedekah pada pagi hari. 

 

 

Rasulullah SAW bersabda,

 


"Tidaklah berlalu pagi di setiap hari kecuali ada dua malaikat yang turun dan berdoa,"Ya Allah berikanlah ganti pada mereka yang berinfaq. Sedangkan malaikat yang satu lagi berdoa "Ya Allah, berikanlah kerugian dan kebankrupan bagi mereka yang enggan untuk berinfaq".

 

(HR Bukhari dan Muslim).

 

 

 

4. MELAKSANAKAN SOLAT DHUHA

 

 

Apa yang istimewanya melaksanakan Solat Dhuha ini..?

 

 

Rasulullah SAW bersabda,


"Engkau membersihkan dahak yang ada dalam masjid adalah sedekah, engkau menyingkirkan sesuatu yang mengganggu dari jalan adalah sedekah. Maka jika engkau tidak menemukannya (sedekah sebanyak itu) maka dua rakaat dhuha sudah mencukupi".

 

(HR Abu Dawud)

 

 

Solat Dhuha 2 rakaat, maka setara dengan bersedekah 360 kali yang merupakan hak dari persendian yang kita miliki. Sedangkan bila kita menunaikan solat dhuha 4 rakaat maka Allah akan menjamin atas rezeki kita.

 

 

 

 

Kalau 4 hal ini kita sukar untuk lakukan setiap awal pagi, maka usah salahkan pada orang lain andai rezeki tidak ada kelancaran sangkut sana sini.

 

 

- Sifu Farihan Yahya -

 

 

P/s : Jika ada sahabat yang berminat nak belajar dari Sifu Farihan boleh klik link di bawah.

 

 

>> Workbook 100 Hari Amalan Rahsia Magnet Rezeki (RMR)

 

>> Bina Pasif Income Dengan Teknik NBI (Free)

 

 

 

* * * * * * * * * * * 

 


 

04 May 2019
21 November 2019
Kurang 60 hari sebelum menjelang tahun 2020. 30 Hari nanti adalah hari yang kritikal yang akan menentukan adakah anda berjaya
23 October 2019
Tadi sambil lipat segunung pakaian, sempat tonton 1 video live Coach Zie tentang cara nak dapatkan ketenangan hati. Antara punca
18 September 2019
Ketika kita ada dilanda masalah (menurut fikiran kita, sesuatu yang menimpa itu masalah), kita datang ke Allah. Ternyata sekali ketika
14 September 2019
Sungguh saya terkesan baca kisah ini. Kredit kepada Fedtri Yahya. KONSEP REZEKI Pagi itu penjual akhbar itu berteduh di tepi
30 June 2019
Jemput baca part 1 di sini << .. BAGAIMANA NAK CAPAI APA YANG KITA INGINKAN.  Maaf ya lambat sambungannya. Ramai