Rahsia Mudah Lunas Hutang

Hutang banyak, makin bertambah..Ada tak cara mudah untuk langsai hutang?

 

Banyak tips langsai hutang kan. Tapi hari ni nak share tentang doa.

 

 

Doa kan senjata mukmin, doa lah minta Allah bantu selesaikan hutang kita.

 

 

Untuk kali ni, saya nak share 2 doa yang boleh diamalkan khas untuk minta Allah bantu kita selesaikan masalah hutang.

Boleh save ya doa-doa ni.

 

 

#1

 

 

 

 

 

#2

 

 

 

 

 

Sama-sama kita amalkan ya..

 

Jika anda nak lagi banyak amalan dan doa untuk selesai hutang dan perluaskan rezeki boleh dapatkan kat sini >> Amalan Rezeki

 

 

 

Sebenarnya kan.. Ramai yang salah anggap, katanya

 

asyik doaa ja tak usaha, bukannya duit boleh turun dari langit pun..

 

 

Sebenarnya doa juga salah satu bentuk usaha, malah usaha yang kita patut dahulukan berbanding usaha-usaha lain.. Dan Allah ada baanyak cara yang lebih canggih (berbanding duit jatuh dari langit) untuk bantu kita selesaikan hutang.

 

 

Jalan yang kadangkala tak terfikir dek akal pun. Kena ingat, kita bukan Tuhan nak tau semua benda. Rahsia Allah tak siapa tahu. Betul??

 

 

Meh saya share, salah satu kisah ajaib, bagaimana salah seorang pembaca FTR dapat langsai hutangnya dengan jalan tak disangka-sangka.

 

 

 

 

 

 

Subhanallah.. Hebat kan kuasa Allah. Kalau nak tahu lebih lanjut tentang FTR boleh baca sini – Formula Tarik Rezeki (FTR) – 

 

 

Ok sambung..

 

 

Ada lagi satu tips PALING MAHAL saya nak share. hehe

 

 

Kadang kan, kita rasa dah berdoa, namun belum juga terkabul. Makin banyak hutang pulak tu.

 

 

Sebenarnya, banyak sebab doa kita tak terkabul.

 

1. Mungkin kita sendiri pun tak yakin Allah boleh selesaikan hutang kita.

 

2. Mungkin kita berdoa, namun dalam keadaan lalai.

 

Atau..

 

3. Doa-doa kita terhijab dengan dosa-dosa yang belum kita mohon ampun dari Allah.

 

 

Habis tu macam mana..

 

 

Usaha perbaiki diri, usaha mohon ampun dari Allah dan tunjukkan kesungguhan kita nak selesaikan hutang. Ada duit je, bayar hutang dulu! Bukan gi enjoy bagai nak rak. Lepas tu stress hutang tak selesai.

 

 

Tips MAHAL.. Supaya doa kita tiada hijab adalah ...

 

 

Doakan orang lain!

 

 

Kita nak hutang kita langsai kan, maka, doakanlah agar hutang sahabat-sahabat kita, saudara kita dan semua orang yang terbeban hutang, dilangsaikan hutangnya dengan mudah.

 

 

Sebab doa kita terhadap orang lain akan di aminkan malaikat dan didoakan hal yang sama buat kita. Malaikat yang tiada dosa yang doakan kita!

 

 

Subhanallah, sebab tu lah dikatakan, antara doa yang makbul adalah doa seorang saudara terhadap saudaranya yang lain tanpa pengetahuan mereka.

 

 

Sekian saja perkongsian saya kali ni.

Stay tune ya, nanti saya share lagi. Terima kasih sudi baca sampai habis, moga ada manfaatnya buat sahabat semua. 

 

 

- Syakirah Kapli - 

 

 

 

ARTIKEL LAIN :

 

- 3 Zikir Pembuka Rezeki

 

- Doa Jadi Dosa

 

- Tanda Rezeki Itu Berkat

 

 

08 September 2018

#TipMagnetRezeki

Berkongsi Tips Dan Kisah Keajaiban Rezeki

edukacja 

HOME

BLOG

PRODUK